meer informatie? bel (0575) 51 84 42

Wat zijn de voordelen van een kurkvloer of kurk aan de wand?

Met een kurkvloer haalt u een milieuvriendelijke natuurlijke vloer in huis. De kurk, gewonnen uit de schors van de kurkeik, herbergt daarnaast ook nog eens talrijke positieve eigenschappen. Naturo vloeren Zutphen is dé specialist op het gebied van kurkvloeren en kan u in de showroom in Zutphen veel voorbeelden van kurkvloeren laten zien. U mag natuurlijk rekenen op een uitstekend en betrouwbaar advies.

Vaste kurkvloeren

Bij vaste kurkvloeren gaat het om kurk van 4, 5, 6 of 8mm dik, dat rechtstreeks op de vloer wordt gelijmd. Deze kurkvariant biedt een aantal  grote voordelen, waaronder:

  • u mag rekenen op een vloer die warm aanvoelt
  • ook geschikt voor vloerverwarming
  • de vloer is gemakkelijk schoon te houden (allergie-vriendelijk)
  • vaste kurkvloeren zijn uitermate geschikt voor iedere ruimte in huis.

Als u op een vaste kurkvloer loopt ervaart u een groot verschil qua contactgeluid. Dit is er niet of nauwelijks. Met name in appartementen is dit een groot voordeel ten opzichte van zwevende vloeren. Vloeren van kurk zijn verkrijgbaar in allerlei dessins en er zijn 1500 variatiemogelijkheden. In onze showroom lichten we de voordelen graag toe!

Lijmloos Corkloc

Kurk van Wicanders wordt geleverd met het revolutionaire, lijmloos te leggen, Corkloc systeem. Dit systeem staat borg voor een perfecte installatie. Na installatie kunt u direct over de vloer lopen en de meubelen weer terug plaatsen. Deze vloeren zijn natuurlijk uitermate geschikt voor huurwoningen en appartementen, waar vloeren niet verlijmd mogen worden. U kunt uw vloer eventueel elders hergebruiken.

Wandkurk

Denkt u eens aan de voordelen van geluid isolerend kurk aan de wand! Fantastisch voor de akoestiek in huis en helemaal van deze tijd. In onze showroom treft u een aantal duidelijke voorbeelden van hoe wandkurk wordt toegepast op de muur in zowel het moderne als het klassieke interieur.