Kan ik onder een houten vloer vloerverwarming aanbrengen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is een zeer groot aantal houten vloeren en parketvloeren geschikt voor toepassing op vloerverwarming. Of u onder uw houten vloer vloerverwarming kunt aanbrengen is afhankelijk van een aantal factoren. In de showroom van Naturo Vloeren Zutpen kunt u het nodige advies inwinnen en vloervoorbeelden zien. Ook treft u er tal van andere soorten vloeren die geschikt zijn voor leggen op een basis van vloerverwarming. Denk hierbij aan kurk en pvc, maar ook laminaat is in veel gevallen (in combinatie met heat foil) geschikt.

Brochures downloaden

Wilt u zich alvast online oriënteren? Wij stellen in samenwerking met Parketfabriek Lieverdink rondom dit thema diverse brochures beschikbaar. Deze kunt u bekijken en downloaden door op de banner hieronder te klikken.

Houten vloer vloerverwarming eigenschappen

Het hout houdt de warmte goed vast en zorgt voor een uitstekende warmte doorgifte. Maar niet alleen houten vloeren zijn uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming. Kurk, bijvoorbeeld, heeft eigenschappen die perfect met vloerverwarming samengaan. Een vaste kurkvloer leent zich hier dan ook bij uitstek voor. PVC is ook prima geschikt voor vloerverwarming. Een PVC vloer wordt direct op een geëgaliseerde onderlaag verlijmd. Hierdoor ontstaat een uitstekende warmte doorgifte. Denk bijvoorbeeld eens aan PVC of kurk op de verwarmde vloer in uw badkamer.

Goed advies is waardevol

Wilt u profiteren van een gelijkmatig en comfortabel klimaat in huis, dan is vloerverwarming een verstandige keuze. Houdt er bij het uitkiezen van een vloer echter wel rekening mee dat niet íedere vloer geschikt is voor een optimale warmte doorgifte. En er zijn uiteraard ook vloeren die in het geheel níet geschikt zijn voor vloerverwarming. Goed advies inwinnen is dus belangrijk. Bij Naturo Vloeren Zutphen hebben wij ons gespecialiseerd in het oplossen van vraagstukken omtrent vloerverwarming. In de meeste gevallen hebben wij een vloer voor u die past bij uw budget, smaak en gebruiksdoel. Ga er allereerst maar van uit dat het mogelijk is om te profiteren van én comfort én het hebben van een vloer die u graag wilt, maar kies met uw verstand.

Wij werken op het gebied van vloerverwarming graag samen met Easywarm Vloerverwarming. Dit betekent dat wij het gehele traject voor u kunnen verzorgen. Van aanleg, tot oplevering. Nadat de vloerverwarming is aangelegd maken wij de gefreesde leidingen dicht met een speciale twee-componenten schraplaag. Deze wordt vermengd met het stof dat uit de dekvloer is geslepen. Het voordeel hiervan is dat deze de vloer verstrekt en goed  tegen krimp en rek kan, in tegenstelling tot de veelgebruikte tegellijm die op termijn barst. Vervolgens leggen wij uw vloer vakkundig op de vloerverwarming.

Stoken met zorg voor uw vloer

Wilt u weten hoe u verstandig omgaat met vloerverwarming onder uw houten vloer? Lees hier dan meer over het opstookprotocol. Ook kunnen wij een zogenaamde Fidbox installeren. Deze houdt de conditie van uw vloer en het binnenklimaat bij en informeert u hierover met een speciale app. U weet dan precies of u moet stoken of juist bevochtigen. Lees hier meer over de Fidbox.

 

parket en vloerverwarming

Bezoek onze showroom!

Wij helpen u graag in onze showroom met het zoeken naar de vloer die bij uw wensen en ruimte past.